2015. március 5., csütörtök

A csontkéstől az ultherapy kezelésig - 2. rész

A cikk előző részében áttekintettük a kozmetikai sebészet fejlődését az ókortól a felvilágosodás koráig. Most lássuk, hogyan korszerűsödött tovább a plasztikai sebészet, amíg el nem jutottunk a műtét nélküli eljárásokig - az Ultherapy-ig.

Plasztikai sebészet

A világháborúk hatása

Háborús körülmények
A fegyverek fejlődésével párhuzamosan a háborúban szerzett túlélhető sérülések is szaporodtak. Sérült arcok, orrok vártak sebészkésre. Sokat köszönhetnek a sebesült katonák Sir Harold Gilles brit orvosnak, aki munkatársaival 11 000 plasztikai műtétet végzett, sok új eljárást kifejlesztett.
A háborúban az eszközök fejletlensége, a gyakorlatlanság, a körülmények nehezítettsége és a fertőtlenítés hiányos volta miatt magas volt a halálozási arány és a komplikációk száma. Szabályrendszer megalkotására volt szükség - megszületett a plasztikai sebészet, mint elkülönült sebészi szakterület.

Egészség kontra szépség

Mellimplantátumok

A világháborúk után a háborús sérülések nyomainak eltüntetése helyett végre a szépülni vágyás kerülhetett előtérbe. A kozmetikai műtétek elterjedésének kedveztek a szépséggel kapcsolatos fokozódó elvárások is. Aki megtehette, megfizette a költséges eljárásokat a szépség vagy csupán a fiatalos kinézet reményében.
A 60-as években megjelentek a szilikon mellimplantátumok. Sok esetben fertőzést okoztak, ezért egy időre betiltották őket, mégis tovább hódítanak. (Próbálkoztak más anyagokkal is. Többek között saját zsírszövettel, paraffinnal, poliuretánnal, nejlonnal, teflonnal, üveggel, elefántcsonttal.)
Hiába kockázatos az altatás és maga a műtét, hiába hosszú és fájdalmas a gyógyulás, divattá vált a zsírleszívás, a ráncfelvarrás és a többi szépészeti sebészi eljárás.

Egészség és szépség - Ultherapy

Ultherapy
A technika fejlődése a XXI. századra tette lehetővé, hogy megvalósuljon a nők és férfiak régi álma, a műtét nélküli, veszélytelen fiatalodás. Megszületett és rohamosan terjed az az eljárás, amely altatás, sebészkés és számottevő fájdalom nélkül eredményez egészséges, fiatalos külsőt - az Ultherapy.
Az arc és a nyak bőrének megereszkedettsége, a szemrés szűkülése, a szem alatti táskák megjelenése meglehetősen nyilvánvalóan mutatják életkorunkat. A mikrofókuszált ultrahang segítségével eltüntethetők, de legalábbis jelentősen csökkenthetők az öregedésnek e jelei.
A kezelés általában fájdalmatlan, legfeljebb apró csípésekként érezhető az ultrahang bőrbe hatolása. Sebet nem ejtenek az eljárás folyamán, ezért nem keletkezhetnek hegek, nem jöhetnek létre szövődmények.
Az Ultherapy során a bőrbe juttatott energia a bőr tartásáért, rugalmasságáért felelős kollagén termelődését indítja újra. A kollagénraktárak feltöltődőséhez idő szükséges, ezért az eredmény nem azonnal látható. Fokozatos a szépülés. A 6 hónapnyi várakozásért cserébe ugyanakkor évekig újra büszkék lehetünk fiatalos külsőnkre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése