2018. március 13., kedd

Hogyan választunk fogorvost?

Általában a közeli ismerősök, családtagok ajánlásai a legszavahihetőbb referenciák. Ha azonban ilyen nincs kéznél, akkor irány az internet, gyerünk guglizni! Itt órákra el lehet veszni attól függően, ki mennyire alapos, vagy mennyire sürgős a dolog. Ha sürgős esetről van szó, akkor a Google keresési eredmények élén szereplő 3-4 hirdető közül döntünk. Sokszor a hirdetés ébresztette szimpátia alapján, illetve attól függően, hogy a felsorolt fogászatok közül melyik van megfelelő közelségben.

Szimpatikus fogorvos

A fogorvosi rendelő helye és nyitvatartása

Fogorvosi rendelő
A Google a legtöbb szolgáltatás ajánlásánál figyelembe veszi tartózkodási helyünket. Ezt fontos figyelembe venni olyan esetekben, amikor esetleg nem helyben keresünk fogászatot. A nyitvatartás pedig egy olyan dolog, hogy általában megér egy telefont megbizonyosodni arról, hogy a honlapon szereplő idők ténylegesen az aktuális állapotot tükrözik-e.

Fogászati árak

Fontos előre tájékozódni az árakról. Ez az információ igazából a kapcsolódó garanciákkal együtt nevezhető teljes információnak.

Tájékozódás az alapoktól

Amennyiben van időnk beleásni magunkat a különböző fogászati kezelések és rendelők feltérképezésébe, hosszú órákat tölthetünk azzal, hogy megismerjük a különböző fogpótlások, fogszabályozási eljárások, vagy éppen az esztétikus fogtömések különböző alternatíváit.
-  Aki nagyon tanácstalan - mert hála az égnek eddig komolyabban nem szorult fogorvosra - az kezdheti egy-két komolyabb alapozó cikkel, mely az ő problémájához hasonlóakra javasol megoldásokat.
-  Aztán vannak barátságos szakrendelői oldalak, ahol telefonon is szívesen adnak előzetes információt, ha vannak konkrét kérdéseink. Fontos azonban, hogy ne essünk abba a hibába, hogy távdiagnózist várjunk el ezekben az esetekben.
-  Ami pedig már tényleges lépés a fogazatunk épségének visszanyerésében: az előzetes szakvizsgálat, diagnózis és kezelési terv, ami a legtöbb helyen ingyenes. Éljünk ezzel a lehetőséggel, aztán a személyes találkozás során kialakuló bizalom után már nyugodtabban ülünk a fogorvosi székbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése