2013. január 26., szombat

Létezik a fogyókúra-csoda?

Az emberiség történelme során folyamatosan változott a szépségideál. Bizonyos korokban gazdagságot sugalltak a fölös kilók, irigylésre méltónak tartották. A mai időkben kevesen tekintik követendő példának a folyamatos gyarapodást kilókban, centiméterekben. A helyzetet sokan igyekeznek hasznukra fordítani.


Fogyókúra hirdetések

Számtalan fogyókúrás módszert hirdetnek, de vajon valóban vannak csodaszerek?

Fogyókúra előtt/után

Néhány gyöngyszem:


  • Akkár 3 kg is 10 nap alat (sic!)
  • 15 kg fogyás havonta
  • Hogyan foggyunk le? (sic!)
  • 13 nap alatt 8 kiló mínusz
  • Lapos has 30 nap alatt
  • Ideális Testsúly 1 Életre (sic!)

Valóban ennyiféle hatékony, tartós, orvosilag igazoltan biztonságos, könnyű és gyors módszer létezik? Ha igen, miért küzdenek mégis emberek milliói eredménytelenül a kilókkal?


Hatékony és veszélytelen?

Az emberi szervezet működéséhez energiára van szükség. Mint az autóknál, nálunk is vannak "kis fogyasztásúak" és "nagy fogyasztásúak". Az autókkal ellentétben az emberek "tankja" nő, ha túl sok "benzint" töltenek bele, vagyis elraktározzuk a felesleget. Ha az energiafelhasználás összhangban van a táplálékbevitellel, a testsúly ideálisan alakul. A csoda-fogyókúrák anélkül próbálnak fogyasztani, hogy ezt az összhangot valóságosan megteremtenék. Addig nincs is nagy probléma, míg csak a pénztárcánk látja kárát a próbálkozásoknak.
Ha egy "csodaszer" valóban működik, vagyis drasztikusan beleavatkozik az anyagcserébe, az komoly egészségkárosodást is okozhat.


Segíthetnek?

Igen! Ha nem is csodaszerek, nagy részük valóban segítheti a fogyókúrát.
A fogyáshoz először is végig kell gondolnunk, milyen típusú fogyókúra az, amelyhez van és lesz kedvünk, erőnk és kitartásunk. A neheze ezután jön. Ha a "csodaszerek" enyhítik az éhségünket, az rendben van. Ha kis mértékben csökkentik a szénhidrátok felszívódását vagy növelik az energiafelhasználást, az is jó. Ha a sikerben való hitet növelik bennünk, talán az a legnagyobb segítség. A fogyókúra ugyanis a mi akaratunk, erőfeszítésünk, kitartásunk nélkül nem fog sikerülni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése